<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  Традиції та прикмети на Великдень 2024: що можна і не можна робити  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадіввсі новини дня
Політика
Світ
16.09.2022 495

Російські літаки можуть перестати пускати в інші країни: названа причина

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) заявила, що у Росії є проблеми з безпекою польотів. Тепер інші країни можуть забороняти літакам РФ знаходитися в їх повітряному просторі.

freepik_samolet_11_650x410_16.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт організації.

Тепер у списку всіх країн на сайті ICAO навпроти Росії стоїть червоний прапорець, який свідчить про проблеми з безпекою польотів цивільної авіації. Організація знизила до 77,4% свою оцінку ефективності реалізації стандартів в категорії "льотна придатність" в Росії.

При цьому два неназваних експерта в коментарі The Insider зазначили, що на підставі таких висновків ICAO інші країни можуть закривати свої повітряні простори для літаків РФ, оскільки за катастрофу, що сталася над конкретною країною, несе відповідальність влада цієї країни.

За даними РБК, таке рішення ICAO пов'язане з подвійною реєстрацією російських літаків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що молдавським авіакомпаніям заборонили відновлювати рейси до Росії з метою безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російські літаки можуть перестати пускати в інші країни: названа причина 5.00 5 1
Політика / Світ
16.09.2022 495
Еще материалы раздела «Світ»