<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2022 676

Зеленський про повернення українців з країн ЄС: змушувати не будемо, але дуже в це віримо

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що українців з країн Євросоюзу змушувати повертатися не будуть.

_ursula_rbc_ua_2022_0915_17094400_650x410_16.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови української держави в ході спільного брифінгу з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

"Мені здається, що шукати внутрішню мотивацію українцям не треба, вони люблять нашу державу і хочуть приїхати додому. Головне і складне питання-забезпечити їм безпеку...Але ми точно не повинні змушувати людей повертатися, але дуже в це віримо, і цього хочемо", - заявив президент.

Він пояснив що безпеку українцям можна гарантувати за допомогою нових систем протиповітряної оборони.

У свою чергу глава ЄК висловила впевненість, що громадяни України, які виїхали в країни Євросоюзу через повномасштабне вторгнення Росії, хочуть повернутися на батьківщину.

"Близько 5 млн українців (які виїхали від війни до Євросоюзу) вже повернулися додому. Ми знаємо, що вони хочуть додому, хочуть перебудовувати Україну, перетворюючи її на процвітаючу країну", - зазначила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що Україна в даний момент веде переговори про постачання систем ППО з п'ятьма країнами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про повернення українців з країн ЄС: змушувати не будемо, але дуже в це віримо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2022 676
Еще материалы раздела «Суспільство»