НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Іранувсі новини дня
Політика
Україна
18.09.2022 425

У Криму чоловікам заборонили залишати півострів без дозволу "військкоматів"

У тимчасово окупованому Криму чоловікам заборонили залишати півострів з боку Керченського мосту з 19 вересня, якщо вони не отримають дозвіл від "військкоматів".

_most_foto_wikipedia_2_650x410_18.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "постійне представництво РК за президента РФ ". 

Варто зауважити, що публікацію про заборону виїзду чоловіків з Криму було оприлюднено 14 вересня, але станом на 17 вересня її видалили. При цьому скріншот із записом було збережено.

"Починаючи з 19 вересня проїзд чоловіків Кримським мостом у бік материкової частини Росії здійснюватиметься виключно після отримання відповідного дозволу від "військового комісаріату". Ті, хто не встигне покинути територію Криму до 19.09.2022 року, мають звертатися за отриманням дозволу на виїзд до військкомату за місцем прописки. Чи дадуть вам дозволи чи відправлять у зону проведення "спеціальної військової операції", не знає ніхто", - йдеться у повідомленні.

Російські окупанти вже почали зводити блокпости на в'їзді на Керченський міст із боку півострова для виявлення "порушників". Тих, хто спробує залишити півострів без дозволу від військкомату, затримуватимуть та направлятимуть до "поліції" для проведення перевірки.

"Постійне представництво Республіки Крим за президента РФ звертається до всіх кримчан із закликом спланувати ваші поїздки, враховуючи вищезазначені факти", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що за даними Генштабу, росіяни на тлі великих втрат планують провести так звану "мобілізацію" чоловічого населення на тимчасово окупованих територіях.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Криму чоловікам заборонили залишати півострів без дозволу "військкоматів" 5.00 5 2
Політика / Україна
18.09.2022 425
Еще материалы раздела «Україна»