НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"  Байден опинився по один бік із Путіним: Bloomberg про помилкові кроки Білого дому  Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Іранувсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.09.2022 341

Російська економіка стрімко втрачає доходи від експорту енергоносіїв, - Єрмак

Економіка ворога вже втратила майже дві третини доходів від експорту енергоносіїв.

Про це повідомив у Telegram Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

"Доходи Росії від експорту нафти, газу, нафтопродуктів і газового конденсату в серпні впали до $5,6 млрд проти $15,7 млрд у квітні", - написав він.

Також очільник ОП висловив упевненість, що ситуація для росіян буде погіршуватись.

"Санкції працюють, але найцікавіше буде далі з нафтою. У 2023 році російська економіка перетвориться на гарбуза", - зауважив Єрмак.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомило, що російські доходи від нафти й газу впали до мінімуму за 14 місяців, попри зростання цін. У серпні дохід упав до 671, 9 млрд рублів ($11,1 млрд), що є найнижчим показником з червня 2021 року. На ресурси викопного палива припадає понад третина російського бюджету.

Крім того, у НАТО вважають, що санкції, запроваджені Заходом проти Росії, вже почали шкодити російській оборонці.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російська економіка стрімко втрачає доходи від експорту енергоносіїв, - Єрмак 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
19.09.2022 341
Еще материалы раздела «Економіка»