<
НОВИНИ ДНЯ: Байден про угоду з Україною: США не відправлятимуть війська, але будуть давати зброю  Росія втручатиметься у вибори президента США, щоб скоротити підтримку України, - Bloomberg  Замороженого на 46 000 років черв'яка повернули до життя – він почав народжувати дітей  У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізації  Ваші котлети стануть ресторанною стравою: до фаршу потрібно додати всього лише один інгредієнт  Ціна історії: через унікальну археологічну знахідку в Греції призупинили важливе будівництво  ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISWвсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2022 563

Удар по Путіну та деморалізація армії РФ: що означає наступ ЗСУ у Харківській області

Один із найважливіших результатів харківської операції те, що українська армія заволоділа стратегічною ініціативою. Це означає, що російське командування тепер не знає, де наші війська завдадуть наступного удару.

_viyskovi_siversk_donetska_obl_gettyima_20.09.22

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Український бліцкриг. Чим армія Путіна може відповісти на наступ ЗСУ".

"Україна отримала можливість нав'язувати противнику те, де буде наступна битва, з якими цілями, якого просторового розмаху. Зараз він змушений чекати удару звідусіль. Така невизначеність ставить російське командування в ситуацію, коли вони не знають, де зосередити найбоєздатніші сили, резерви і таке інше. далі. Вони зараз змушені думати не про наступ, а про оборону", - сказав експерт Центру оборонних стратегій, полковник Віктор Кевлюк.

Поразка російських військ на північному сході - це ще й серйозний удар по Путіну. Роками він вирощував перед світом репутацію "великого стратега" з "непереможною армією". Важко підтримувати цей імідж, коли твої війська втікали перед Збройними силами країни, яку в Кремлі вважали "державою, що не відбулася", зазначається в матеріалі.

При цьому, що в Харківській області, серед іншого, були частини "елітної" 1-ї гвардійської танкової армії, яка призначалася для оборони Москви та протидії НАТО. Після цього деморалізація росіян, що воюють на інших ділянках фронту, схоже, неминуча. Те саме можна сказати і про потенційних добровольців, які йдуть на війну, щоб підзаробити.

"На лівому фланзі нашої наступальної операції діяли дві бригади територіальної оборони. Ці люди майстерно розгромили професійну російську легендарну 4-ту танкову Кантемирівську дивізію. А тією кількістю ресурсів, яку противник залишив у Харківській області, можна озброїти армію невеликої європейської держави, трохи більше за Люксембург", - Наводить ще один приклад Кевлюк.

Образ "міці" та "компетентності" культивувався і для внутрішньої аудиторії. Але коли про розгром окупантів годинами міркують навіть державні ЗМІ, то й не тямущий росіянин може запідозрити, що "спецоперація" йде не за планом.

Якщо говорити про наслідки за межами Росії, то її провал може стати сигналом для тих країн, які намагаються зберігати нейтралітет чи обрали не той бік у війні. Йдеться передусім про Китай. Після нещодавньої зустрічі з Сі Цзіньпінем в узбекистанському Самарканді Путін сам визнав, що лідер КНР має "питання і стурбованість" з приводу кремлівської "спецоперації". Те саме стосується і Лукашенка. Якщо він не вступив у війну, коли Росія була "на коні", то навряд чи віддасть наказ про вторгнення зараз, коли Путін зазнає невдач.

Тоді як західні союзники України, навпаки, змогли переконатися, що їхня допомога дає плоди. Можна припустити, що постачання озброєння від партнерів лише нарощуватиметься після харківського бліцкригу, наголошується в матеріалі РБК-Україна.

Нагадаємо, за даними британської розвідки , ЗСУ у Харківській області розбили танкову армію, призначену для оборони Москви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удар по Путіну та деморалізація армії РФ: що означає наступ ЗСУ у Харківській області 5.00 5 1
Політика / Україна
20.09.2022 563
Еще материалы раздела «Україна»