<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.09.2022 522

В Україні дозволили другий бустер вакцини від ковіду усім охочим, – Кузін

В Україні дозволили друге бустерне щеплення для всіх охочих.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін під час пресбрифінгу 19 вересня.

"Друга бустерна доза здійснюється з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози", – пояснив він.

Крім того, дозволили щеплювати від коронавірусу дітей віком від п’яти років – за обов’язкової згоди батьків або опікунів. І лише препаратом виробника Pfizer.

Кузін повідомив, що Україна отримала 400 000 доз вакцини від Pfizer у межах гуманітарної допомоги. Наразі препарат уже розвозять по регіонах.

"Останні кілька тижнів спостерігалася нестача вакцини від Pfizer. Так сталось, оскільки зараз Україна отримує вакцини лише у межах міжнародного механізму COVAX, тобто безоплатно. Контракти на закупівлю вакцини від виробники за кошти державного бюджету з метою економії були розірвані з початком повномасштабного вторгнення Росії", – пояснив головний санлікар.

В Україні наразі також є близько 5 млн доз CoronaVac і 30 000 – Janssen. CoronaVac, згідно нових схем вакцинації, можна використовувати і для бустера.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні дозволили другий бустер вакцини від ковіду усім охочим, – Кузін 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.09.2022 522
Еще материалы раздела «Суспільство»