<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.09.2022 546

Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним і військовим керівництвом країни, – опитування

Більшість українців позитивно оцінюють єдність керівництва України та мету перемогти у війні проти російської агресії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У наратив про "серйозні конфлікти між політичним і військовим керівництвом" вірять 14% респондентів. Натомість 71% вважають, що військове і політичне керівництво діє злагоджено, зі спільною метою перемоги.

"Загалом, можна стверджувати, що більшість українців позитивно оцінюють єдність керівництва України і відданість меті перемогти у війні. Утім, досить істотна частка українців вірять і погоджуються з наративами «розколу» з цих питань (14–29%) або не мають кристалізованої думки (15–20%)", – зазначається в повідомленні.

Більш поширеним є наратив, що "керівництво не приділяє належної уваги нашим захисникам", у який вірять 24% респондентів. Більшість же – 60% – вважають, що керівництво "у мірі можливості проявляє належну увагу захисникам".

Відносно найбільше респондентів вірять у наратив, що "чиновники наживаються на війні і розкрадають західну зброю" – 29%. Проте значно більше тих, хто вважає, що "зброя не розкрадається, а використовується нашими захисниками" – 51%. Хоча в цьому випадку також і найбільше тих, хто не визначився з думкою (20%).

Оценка материала:

5.00 / 1
Більшість українців не вірять у конфлікт між політичним і військовим керівництвом країни, – опитування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.09.2022 546
Еще материалы раздела «Суспільство»