<
НОВИНИ ДНЯ: У NYT показали повний текст мирної угоди з РФ 2022 року, яка не відбулася  Литиме як з відра, місцями – з грозами: прогноз погоди на 17 червня  Сили оборони України знищують специфічні російські об’єкти: аналітик Bild пояснив зміну стратегії  Проїзд для учнів у громадському транспорті Києва: чи потрібно платити за квиток влітку  В Україні 17 червня - помірні дощі, місцями з грозами, вдень до +29°  Шольц: миру не можна досягнути без Росії, але саме вона продовжує війну  "Лялька Путіна". Дуда жорстко пройшовсь по Лукашенку на саміті мирувсі новини дня
Політика
Україна
20.09.2022 650

Військовий експерт назвав напрямок, де ЗСУ можуть прорвати оборону окупантів

Українські військові можуть розвинути успіх після вдалого наступу на Харківщині.

a77f2ebb029567953a40642302778cf2_20.09.22

Збройні сили України після втечі окупантів з Харківської області створили передумови для глибокого прориву на Луганщину.

Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський на Youtube-каналі ТСН.

На запитання, що дає ЗСУ вихід на лівий берег річки Оскіл, Грабський відповів:

"Для нас це надзвичайно важливо. Створення такого плацдарму, створення відповідної системи забезпечення і комунікацій створює передумови подальшого просування на схід, виходу на адміністративні кордони Харківщини, просування на напрямку Троїцьке-Сватове. Ми говоримо про вихід на Луганщину, а треба розуміти, що противник там не зумів закріпитися, тому для нас це створює досить серйозні перспективи глибокого прориву".

Як уточнив експерт, "наскільки буде вистачати наших сил - це вже справа Генерального штабу".

"Але з точки зору військової доцільності ця позиція є виключно вигідною. Саме тому противник відчайдушно намагається відбити нас з цього напрямку", - додав він.

Нагадаємо, Сергій Грабський також розповів, що російські окупанти після поразки в Харківській області усвідомили свої помилки і почали будувати ешелоновану оборону, щоб завадити подальшому просуванню ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий експерт назвав напрямок, де ЗСУ можуть прорвати оборону окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
20.09.2022 650
Еще материалы раздела «Україна»