<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
21.09.2022 502

Росія перевела всі свої підводні човни з Криму до Краснодарського краю через страх перед ЗСУ - британська розвідка

Росія перевела свої підводні човни з порту в окупованому Севастополі до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії.

980b4fe12b6444110115773dc61a890c_21.09.22

Це, ймовірно, пов’язано з тим, що здатність України завдавати дальніх ударів значно зросла. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твітері.

"Командування Чорноморського флоту Росії майже напевно перевело свої підводні човни класу KILO з порту постійного базування у Севастополі в Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні Росії. Це, ймовірно, сталося через підвищення загрози місцевій безпеці після посилення українських можливостей нанесення дальнього удару", - йдеться в повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що за останні два місяці було атаковано російський штаб флоту та його головний аеродром морської авіації.

"Гарантування базування Чорноморського флоту в Криму, ймовірно, було однією з мотивацій російського президента Володимира Путіна для анексії півострова в 2014 році. Зараз безпека бази прямо підірвана агресією Росії проти України, що досі триває", - кажуть у Міноборони Британії.

Нагадаємо, напередодні у британській розвідці розповіли, що російська армія перед вторгненням до України мала значну перевагу в авіації. Але не змогла нею скористатися. А після значних втрат тепер взагалі обмежила її використання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія перевела всі свої підводні човни з Криму до Краснодарського краю через страх перед ЗСУ - британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
21.09.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»