НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.09.2022 495

Експерт заявив, що в Україні зміняться ціни на гречку: коли і як

Вартість гречки в Україні може змінитися.

Ціни на гречку до кінця поточного року можуть знизитися до 70-80 грн/кг. Пише ТСН. 

Про це заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в ефірі телемарафону.

За його словами, в деяких магазинах після повномасштабного вторгнення РФ ціна гречки сягала 150 грн/кг.

"А зараз її оптова ціна – 45 грн за кг. Тобто до кінця цього року на полицях вона вартуватиме близько 70-80 грн/кг. Я думаю, що іноді навіть, може, нижчу ціну зустрінемо", - сказав експерт.

Дорошенко зауважив, що найбільше зростання цін на продукти харчування спостерігалося протягом березня-червня, після чого вартість зростала приблизно на 1% в місяць.

Нагадаємо, в Україні стрімко дорожчає цибуля. Ціни вже учетверо вищі, ніж торік.

До слова, інфляція в Україні зросла до 22,2%, якщо порівняти з періодом від січня до серпня минулого року. Найбільше ціни зросли на транспорт — 24,8%. На продукти ціни зросли на 21%, на освітні послуги — на 16%, на алкоголь і тютюнові вироби — на 14%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт заявив, що в Україні зміняться ціни на гречку: коли і як 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.09.2022 495
Еще материалы раздела «Економіка»