НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Економіка
22.09.2022 502

Банки з Казахстану та В'єтнаму припинили приймати російські карти «Мир» – ЗМІ

В'єтнамський банк BIDV та казахстанський «Халик Банк» призупинили прийом російських платіжних карток «Мир».

630_360_1456485220-9617_22.09.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Forbes. Пише ТСН. 

У колцентрі в'єтнамського BIDV повідомили, що не беруть карти російської платіжної системи «Мир». Банк, за словами співрозмовника у колцентрі, продовжує обслуговувати картки VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay, але не "Мир".

У колцентрі "Халик Банку" повідомили, що російські карти "Мир" не обслуговуються ні через термінали, ні через банкомати.

При цьому у колцентрах решти банків Казахстану наголосили, що обслуговують карти «Мир».

15 вересня Мінфін США заявив, що іноземні банки, які укладають договори з оператором карток «Мир» — Національною системою платіжних карток (НСПК), який не підпав під санкції Заходу, «ризикують підтримати зусилля росії щодо обходу санкцій». Міністерство нагадало, що Вашингтон має право за це стягувати блокуючі санкції.

Як повідомляв Укрінформ, турецький банк İş Bankası, один із найбільших у країні, припиняє обслуговувати російську платіжну систему «Мир» після попереджень про санкції з боку США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Банки з Казахстану та В'єтнаму припинили приймати російські карти «Мир» – ЗМІ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
22.09.2022 502
Еще материалы раздела «Економіка»