НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2022 1317

Є нове формулювання: Рада в першому читанні підтримала добровільний військовий облік жінок

Верховна Рада у\в першому читанні прийняла за основу законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок.

144aa31db4d45a1b3e5ff977341e3167_22.09.22

Підтримали за основу законопроєкт про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу"  267 депутатів. Пише ТСН. 

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Нове формулювання статті щодо обліку: "Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних", - написав він.

Щодо жінок, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, такі громадянки беруться на військовий облік військовозобов’язаних. Закон, за словами нардепа, буде готуватися до другого читання за скороченою процедурою.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр запевняла, що станом на сьогодні країна не має гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Але для Збройних сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.

Оценка материала:

5.00 / 4
Є нове формулювання: Рада в першому читанні підтримала добровільний військовий облік жінок 5.00 5 4
Політика / Україна
22.09.2022 1317
Еще материалы раздела «Україна»