<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
22.09.2022 428

Байден: своїми ядерними погрозами та псевдореферендумами Росія порушила хартію ООН

Президент США Джо Байден заявив, що Росія порушила хартію ООН своїми ядерними погрозами та планами провести так звані "референдуми" на захоплених українських територіях.

ef755dd16ec96ef32a0f235b78b31131_22.09.22

Байден наголосив, що постійний учасник Радбезу ООН (Росія) вторгся на територію іншої суверенної держави та спробував стерти її з мапи. Пише ТСН. 

Про це лідер США заявив на засіданні Генеральної асамблеї ООН.

"Росія набирає ще більше солдатів і намагається організувати фейковий референдум - це безпосереднє порушення хартії ООН. Весь світ має побачити ці злочини. Ніхто не загрожував Росії і ніхто, крім неї, не шукав цього конфлікту. Ми намагалися уникнути його", - підкреслив Байден.

За словами американського лідера, якщо залишити поза увагою агресію РФ, то під загрозою опиниться все, що захищає ООН.

"Кожна перемога на полі бою - це заслуга українських солдатів. Але ми також проходили випробування та вибрали свободу, суверенітет, ми вибрали ті принципи, які обстоює кожен учасник Статуту ООН", - заявив Байден.

Зазначимо, президент Сполучених Штатів Джо Байден також засудив російського диктатора Володимира Путіна за ядерні погрози Україні і світу і заявив, що ядерний шантаж Путіна є порушенням договору нерозповсюдження ядерної зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден: своїми ядерними погрозами та псевдореферендумами Росія порушила хартію ООН 5.00 5 1
Політика / Світ
22.09.2022 428
Еще материалы раздела «Світ»