<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2022 570

Міністри ЄС домовилися про військову допомогу Україні та нові санкції проти РФ

Міністри закордонних справ ЄС, які провели надзвичайну зустріч на полях 77-ї сесії Генасамблеї ООН після оголошення президентом РФ заходів з ескалації російської агресії проти України, дійшли політичної згоди навколо змісту наступного пакета економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.

Про це у Нью-Йорку, глибоко вночі за європейським часом, під час пресконференції за підсумками надзвичайної Ради міністрів ЄС із закордонних справ, заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

«Я розумію, що ви хотіли б знати про персон, про сектори та про рахунки. Але це не було зроблено сьогодні. Сьогодні ми приймали політичне рішення. Надалі ми розглянемо новий пакет санкцій, які будуть болючими для російської економіки, особливо у сфері технологій. І, безумовно, буде (оновлено - ред.) перелік персон. Сьогодні ми не могли прийняти рішення, яких персон та в яких секторах, - ми над цим працюємо. Після промови Путіна було важливим надіслати потужне політичне послання – саме такою була мета цієї Ради міністрів», - сказав Боррель.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо розбіжностей між міністрами під час обговорення подальших обмежувальних заходів, він зауважив, що всі рішення під час надзвичайної Ради міністрів ЄС, а також підсумкова декларація цієї зустрічі, були прийняті консенсусом.

«Я переконаний, що ми будемо здатними знайти одноголосне рішення навколо наступного пакету санкцій», - наголосив Високий представник ЄС.

Він зауважив також, що наразі триває технічна робота з ухвалення параметрів військової тренувальної місії ЄС для України, тож відповідні рішення будуть прийняті під час наступної Ради міністрів ЄС із закордонних справ у жовтні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністри ЄС домовилися про військову допомогу Україні та нові санкції проти РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
22.09.2022 570
Еще материалы раздела «Україна»