<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Україна
22.09.2022 460

Спецслужби РФ вербують «спостерігачів» серед іноземців для «референдумів» в Україні, – Центр оборонних реформ

У рамках підготовки до проведення так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей російські спецслужби в екстреному порядку ведуть роботу з вербування так званих «міжнародних спостерігачів» серед іноземних громадян.

Про це з посиланням на джерело в українській розвідувальній спільноті в коментарі Guildhall повідомив керівник Центру оборонних реформ, координатор міжвідомчої платформи протидії гібридним загрозам, яка здійснює свою діяльність у рамках співробітництва Україна-НАТО, Олександр В. Данилюк.

«У рамках підготовки до референдуму на тимчасово окупованих територіях України російські спецслужби в екстреному порядку ведуть пошук іноземних громадян, яких можна було б залучити до проведення «референдумів» в якості «міжнародних спостерігачів», - повідомив він.

«На сьогодні переговори ведуть приблизно із сотнею іноземних громадян, більшість із яких є чинними посадовими особами у своїх країнах. Відповідальним за організацію візиту іноземців визначено першого заступника Ради молодих дипломатів МЗС РФ Аганесяна Арега Гарегіновича. На даний момент підтвердження про свою участь вже нібито надали 3 громадяни Німеччини, 3 – Сербії, 4 – Італії та близько 10 громадян країн африканського континенту», - розповів керівник ЦОР.

«За вказівкою АП РФ, у період проведення так званого «референдуму» у Донецькій та Луганській областях потрібна присутність щонайменше 15 «міжнародних спостерігачів», а в Херсонській та Запорізькій областях – по 10», - підсумував Олександр В. Данилюк.

«Варто зазначити, що такі «референдуми» є злочином і участь у них, як для жителів окупованих територій так і для іноземців тягне за собою кримінальну відповідальність», - додав керівник Центру оборонних реформ.

Нагадаємо, 19 вересня в ОРДЛО ставленики Кремля вимагали «негайного» проведення референдуму щодо приєднання до Російської Федерації на тлі контрнаступу Збройних сил України у цьому регіоні. 20 вересня колаборанти у Херсоні та Запоріжжі також виступили за терміновий «референдум».

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), Кремль у паніці через контрнаступ ЗСУ намагається провести "референдуми", оскільки вичерпав усі доступні інструменти для зупинення просування України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спецслужби РФ вербують «спостерігачів» серед іноземців для «референдумів» в Україні, – Центр оборонних реформ 5.00 5 2
Політика / Україна
22.09.2022 460
Еще материалы раздела «Україна»