<
НОВИНИ ДНЯ: Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні роки  Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
23.09.2022 1622

Чоловіки в Криму почали отримувати повістки до армії РФ: деталі

Жителям незаконно анексованого українського Криму окупанти надсилають повістки до армії Росії через сайт державних послуг.

40549a1d10e50e785d2ca8094f80da1b_23.09.22

Також у Криму можуть "ловити" чоловіків просто на вулицях для вручення повісток. Пише ТСН. 

Про це повідомляє організація КримSOS

"Як стало відомо КримSOS, чоловіки у тимчасово окупованому Криму почали отримувати повістки до армії РФ через сайт держпослуг. Якщо людина кілька днів не відвідуватиме особистий кабінет на сайті держпослуг, повістка автоматично вважатиметься отриманою", - розповів голова правління КримSOS Олексій Тільненко.

Крім того, є інформація, що представники силових окупаційних структур можуть патрулювати вулиці міст та шукати чоловіків призовного віку для подальшого вручення повісток.

Організація наголошує, що рішення про часткову мобілізацію, про яку диктатор Путін оголосив 21 вересня, поширюється також на окуповані території, що є воєнним злочином. Примусова мобілізація заборонена Женевською конвенцією.

"Примус громадян супротивної сторони до участі у військових діях, спрямованих проти їхньої власної держави заборонений Гаазьким положенням. Також це є порушенням законів і звичаїв війни, згідно з Кримінальним кодексом України", - наголошується в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чоловіки в Криму почали отримувати повістки до армії РФ: деталі 5.00 5 3
Політика / Україна
23.09.2022 1622
Еще материалы раздела «Україна»