<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Світ
23.09.2022 791

Росіяни знають, що Путін їм бреше, і не хочуть воювати в Україні – журналіст

Журналіст Роман Цимбалюк розповів про ставлення жителів країни-агресорки до оголошеної "часткової" мобілізації в РФ.

4acbcccf521787ba6434496f8394858b_23.09.22

Росіяни вкрай негативно ставляться до оголошеної Путіним мобілізації і знають, що влада їм постійно бреше. Пише ТСН. 

Про це заявив журналіст Роман Цимбалюк в ефірі телемарафону.

"Росіяни чудово усвідомлюють, що російська влада їм завжди бреше. І російське суспільство так побудоване, що воно і Путіним начебто пишається, і "деды воевали", і багато маркерів типу "нацизм", "суверенітет", те, що зазвичай використовує Путін. Але коли стосується їх особисто, то ситуація змінюється. Всі чудово розуміють, що він може призвати стільки, скільки захоче, на 300 тисячах він може не зупинитися. Якщо кажуть, що не будуть забирати студентів, то де це в указі написано? І найголовніше: там написано "только тех, кто служил в армии". Але насправді в таких державах як Росія, "только тех, кто служил" в армии" дуже-дуже багато, це більшість чоловіків", - зазначив він.

Цимбалюк додав, що указ про мобілізацію відкрив нескінченний людський ресурс, і російські чоловіки мають лише три виходи з цієї ситуації.

"Фактично, він відкрив нескінченний людський ресурс, який хоче відправити сюди на м’ясо. Зрозуміло, що далі будуть діяти за трьома загальними схемами: дехто піде на війну і загине, бо дурний, ті, хто розумніший, втечуть за кордон, а багатші відкупляться від мобілізації", - вважає він.

За словами журналіста, протести, які розпочалися в Росії на тлі указу, вказують на те, що деякі росіяни справді проти війни.

"Протести у Росії? Покарання дуже серйозні. Якщо раніше це були штрафи, то зараз чоловікам, яких там затримали, вручили повістки і вони всі поїдуть на війну.  Я дивлюся на ось це дійство і можу зробити лише один висновок: там є люди, які проти війни дійсно, але це меншість, вони неорганізовані, у них немає ні лідера, ні програми", - сказав він.

Як повідомлялося, 21 вересня, під час ранкового звернення до народу, президент РФ Володимир Путін оголосив про так звану часткову мобілізацію по всій країні. Під мобілізацію, згідно з заявою російського диктатора, потрапляють військові в запасі, які мають військові спеціальності та бойовий досвід.

Своєю чергою у Латвії заявили, що не видаватимуть жодних віз росіянам, які ухиляються від мобілізації в РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни знають, що Путін їм бреше, і не хочуть воювати в Україні – журналіст 5.00 5 2
Політика / Світ
23.09.2022 791
Еще материалы раздела «Світ»