НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Україна
23.09.2022 734

Путін не назбирає 300 тисяч військових для війни в Україні – Жданов

Військовий експерт Олег Жданов переконаний, що Путін не назбирає 300 тисяч військових для війни в Україні.

10b6c0412eee66f7a9061d4d4aea6c12_23.09.22

Жданов вважає, що вже від другого тижня мобілізації Кремль буде змушений залучати Росгвардію, влаштовувати "облави" та силою тягнути чоловіків до військкоматів. А це, своєю чергою, може спричинити масштабні бунти.

Про це Жданов розповів у коментарі ТСН.ua.

"За моїми оцінками, росіяни не назбирають 300 тисяч військових. Я думаю, що сценарій буде такий. Перший тиждень вони будуть виїжджати за рахунок тих ідеологічно налаштованих людей, які підтримують війну. Я допускаю, що в такій країні, як Російська Федерація, буде певний відсоток людей, які самі прийдуть до військкомату. В перший тиждень вони зможуть набрати певну кількість людей, але від другого тижня почнуться проблеми", - переконаний експерт.

За словами Жданова, тоді Путіну доведеться залучати Росгвардію і проводити "облави", аби примусово привести чоловіків до військкомату.

"А коли почнеться примусове приведення до військкомату, тоді почнеться і фізичне протистояння", - каже експерт.

Вже сьогодні росіяни починають ставити цілком логічні запитання, на які влада РФ не може дати відповіді.

"Якщо "спеціальна воєнна операція", то чому ми оголошуємо мобілізацію? Якщо втрати менші ніж 6 тисяч (військових - ред.), то чому збирають 300 тисяч? А де армія? Отакі питання ставлять сьогодні в соціальних мережах на території Росії", - каже Жданов.

Попри це, за словами експерта, те, що росіяни вийшли на протести, дуже красномовно окреслює політику Путіна. Нехай сьогодні це 100-200 людей. Однак, коли росіяни зрозуміють, що без "майданів" їм не перемогти путінську владу, масштаби мітингів зростуть.

"Вони з нас сміялися, мовляв, хто не скаче, той москаль. А сьогодні вони пішли тим же шляхом. Як казав класик: "О, русский бунт, бессмысленный и беспощадный". Головне слово "беспощадный". І вони все одно дійдуть до цієї стадії, тому що Путін власноруч владу не віддасть. Партія Путіна буде триматися за владу, буде топити в крові власний народ, але буде змушувати їх іти на війну і не виходити на протести", - сказав Жданов.

Нагадаємо, у британській розвідці заявили, що російський диктатор Володимир Путін іде на значний політичний ризик у надії зібрати 300 тисяч військових для війни в Україні. Мобілізація у Росії зіткнеться із логістичними і адміністративними труднощами, а зібрані війська не будуть боєздатними ще протягом принаймні кількох місяців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін не назбирає 300 тисяч військових для війни в Україні – Жданов 5.00 5 1
Політика / Україна
23.09.2022 734
Еще материалы раздела «Україна»