НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Україна
24.09.2022 1765

Зеленський озвучив щоденні втрати ЗСУ на фронті

Щодня, у війні проти російської агресії, Україна втрачає близько 50 воїнів. З початку повномасштабного вторгнення Росії, українських героїв загинуло в п'ять разів менше ніж окупантів.

dscf7731_id85975_1300x867_650x410_24.09.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова президента України Володимира Зеленського в програмі "Face а Zelensky".

"У нас є оцінки втрат за добу, вони не є точними. Це близько 50 осіб на день. Але це не точні цифри, тому що ми не знаємо, скільки солдатів і цивільних осіб залишається на цій території. Загинуло в п'ять разів менше українських воїнів, ніж російських", - заявив президент.

Як пояснює Зеленський, він отримує дані щодо втрат ЗСУ, однак з цифрами важливо бути обережними через те, що йдеться про людські життя.

"Позиція наших військових - не називати точну кількість загиблих чи поранених українських військовослужбовців. Головне питання - це точні дані. У мене є дані, які я отримую і які мені надають. Ми маємо бути дуже обережними з цифрами, тому що мова йде про людські життя", - додає президент України.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, пік втрат ЗСУ був у травні, коли Росія володіла перевагою, особливо на Донбаському напрямку.

Також нещодавно, як пояснювала заступник міністра оборони Ганна Маляр, втрати ЗСУ становлять понад 9 тисяч людей, однак точної цифри назвати наразі не можна, через неможливість підрахувати втрати у Маріуполі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський озвучив щоденні втрати ЗСУ на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
24.09.2022 1765
Еще материалы раздела «Україна»