НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
24.09.2022 396

МЗС України відреагує на атаку території України дронами іранського виробництва

Речник Зеленського назвав дії Ірану кроком проти суверенітету та територіальної цілісності України.

e480a80ee04eb926eaab8f1198853d47_24.09.22

У п’ятницю, 23 вересня, президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання військами Російської Федерації на українській території озброєння іранського виробництва.

Про це йдеться на офіційному сайті очільника держави.

У повідомленні наголосили, що керівництво Ірану неодноразово публічно заявляло про свою нейтральність і готовність бути посередником у припиненні російської агресії проти України.

Водночас зібрані на полі бою зразки підтвердили, що Росія застосовує в Україні озброєння саме іранського виробництва.

“Такі дії Ірану розцінюються як крок проти суверенітету й територіальної цілісності України, а також проти життя та здоров’я українських громадян”, – заявив речник президента Сергій Никифоров.

Нагадаємо, російські війська атакували Одесу 23 вересня іранськими дронами-камікадзе з акваторії Чорного моря. Внаслідок атаки окупантів загинула людина.

Оценка материала:

5.00 / 1
МЗС України відреагує на атаку території України дронами іранського виробництва 5.00 5 1
Політика / Україна
24.09.2022 396
Еще материалы раздела «Україна»