<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Європа
24.09.2022 460

В парламенті Фінляндії закликають запровадити санкції ЄС проти «Росатому»

На підставі зв'язків російської корпорації «Росатом» із ВПК РФ, а також на підставі участі «Росатома» у захопленні Запорізької ядерної електростанції необхідно запровадити санкції ЄС проти цієї компанії та припинити з нею будь-яку співпрацю.

And_24.09.22

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат парламенту Фінляндії, член комітету з оборони Андерс Адлеркройц.

«Я підтримую запровадження санкцій ЄС проти «Росатому». У Фінляндії ми закрили проект «Росатому» після російського вторгнення в Україну. «Росатом» тісно пов'язаний із військово-промисловим комплексом Росії, ця компанія брала участь у захопленні Запорізької ядерної станції. Такі зв'язки з російською військовою машиною самі собою більш ніж достатня підстава для введення санкцій», - заявив політик.

«Будь-яка співпраця з «Росатомом» має бути припинена», - підсумував Андерс Адлеркройц.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Фінляндія розірвала контракт з «Росатомом» на будівництво АЕС. Серед причин зазначаються значні затримки з боку RAOS Project та її нездатність реалізувати проект. Також у заяві наголошується, що ситуація в Україні підвищила ризики для здійснення проекту.

Оценка материала:

5.00 / 2
В парламенті Фінляндії закликають запровадити санкції ЄС проти «Росатому» 5.00 5 2
Політика / Європа
24.09.2022 460
Еще материалы раздела «Європа»