<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
25.09.2022 829

"Зайти до Донецька": експерт розповів про завдання ЗСУ, поки на фронті не з’явилися мобілізовані росіяни

Допоки на війні в Україні не з’явилися мобілізовані росіяни, ЗСУ у найближчий місяць необхідно зменшити ширину фронту там, де це можливо.

23fa6dbe1db48eb2a1a678dbca382fea_25.09.22

Окрім того, захисникам України треба просуватися в напрямку Донецька. Пише ТСН. 

Таку думку військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан висловив в ефірі "Радіо НВ".

"Для нас найоптимальніший варіант – це зменшити ширину фронту там, де це можливо. Один із варіантів – вихід на Мелітополь та Бердянськ, ширину південного фронту, Запорізького, за 10-150 кілометрів краще зменшити. На Херсонському фронті, на правому березі, там і так ширина фронту – 50 кілометрів. Ми її всю прострілюємо", – розповів експерт.

Він також переконаний, що ЗСУ необхідно зайти до Донецька та розпочати деокупацію міста.

"Можна і, напевно, обов’язково треба за місяць-півтора зайти до Донецька та розпочати його деокупацію. Тоді набагато складніше буде росіянам спрогнозувати подальші дії щодо розташування військ за Донецьком у бік Росії", – пояснив Світан.

Нагадаємо, за оцінками військового експерта Петра Черника, перші мобілізовані росіяни можуть з'явитися на фронті не раніше, ніж за місяць.

Водночас на думку військового експерта Олега Жданова, якщо в РФ мобілізують пів мільйона осіб, до війни вони будуть готові не раніше, ніж через пів року.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Зайти до Донецька": експерт розповів про завдання ЗСУ, поки на фронті не з’явилися мобілізовані росіяни 5.00 5 2
Політика / Україна
25.09.2022 829
Еще материалы раздела «Україна»