<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Росія
26.09.2022 428

Щоб не втекли від мобілізації: російським спортсменам заборонили тренування та змагання за кордоном – ЗМІ

Російським національним збірним заборонили виїзд за межі країни для участі в тренувальних зборах та змаганнях, аби спортсмени не скористалися цим задля ухилення від мобілізації.

531688fc59e5106fbfd281c8bf328c4f_26.09.22

Так, Міністерство спорту Росії наказало національним федераціям та іншим спортивним структурам відмовитися від проведення тренувальних зборів та участі у змаганнях в інших країнах. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Inside the Games із посиланням на Міністерство спорту Російської Федерації.

Зазначається, що причиною такого рішення є часткова мобілізація в країні-агресорці, яку 21 вересня у зв'язку з війною проти України оголосив російський диктатор Володимир Путін.

Міністр спорту РФ Олег Матицін заявив, що це рішення продиктоване курсом на "зміцнення національної спортивної галузі та формування спортивного й економічного суверенітету".

Водночас заборона стосується лише тих тренувальних зборів і змагань, які раніше фінансувало Міністерство спорту. Наприклад, збірна Росії з футболу все одно зіграє заплановані товариські матчі в листопаді, оскільки Російський футбольний союз (РФС) оплачує їх самостійно.

Раніше повідомлялося, що працівники збірної Росії з футболу отримали повістки з військкомату.

Оценка материала:

5.00 / 2
Щоб не втекли від мобілізації: російським спортсменам заборонили тренування та змагання за кордоном – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Росія
26.09.2022 428
Еще материалы раздела «Росія»