НОВИНИ ДНЯ: У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленськоговсі новини дня
Політика
Європа
27.09.2022 509

Санду пригрозила позбавленням громадянства тих, хто погодиться воювати на боці Росії

У Молдові пригрозили позбавляти громадянства жителів країни, які братимуть участь у війні проти України.

maja_sandu_gettyimages_1300332835_7_650x410_27.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови держави Маї Санду на брифінгу за підсумками засідання найвищої ради безпеки у понеділок, 26 вересня.

"Є ризик мобілізації громадян Молдови у східних районах Молдови (невизнане Придністров'я - ред.). Ми розглядаємо можливість відкликання громадянства у громадян, які мають лише громадянство Молдови і виступатимуть у військовому конфлікті на боці агресора", - заявила Санду.

Вона додала, що поки що немає підтвердження інформації про мобілізацію в цьому регіоні, але влада попереджає про покарання для тих, хто буде мобілізований і виступатиме на боці Росії.

Президент пояснила, що в першу чергу розглядається можливість відкликання громадянства у тих, хто має подвійне громадянство - російське та молдавське.

Нагадаємо, на території так званої "ПМР" чоловіків агітують вступати в Збройні сили РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Санду пригрозила позбавленням громадянства тих, хто погодиться воювати на боці Росії 5.00 5 2
Політика / Європа
27.09.2022 509
Еще материалы раздела «Європа»