НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.09.2022 470

У ЄС запропонували заборонити експорт до Росії смартфонів

Група європейських країн пропонує суттєво посилити санкції проти Росії. Польща, країни Балтії та Ірландія подали 9-сторінковий список, який включає заборону експорту високотехнологічної продукції, включаючи смартфони, радарне обладнання та лазерні прилади.

3j0a5224_id80949_1300x867_650x410_27.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на EUobserver.

У пропозиціях йдеться про те, що російські кредитори Газпромбанк, Альфа-банк, Росбанк і Тінькофф Банк мають бути відрізані від міжнародної платіжної системи SWIFT. Заборона Газпромбанку матиме далекосяжні наслідки, оскільки саме вона проводить платежі за експорт російського газу.

Крім того, група країн пропонує заборонити купувати, імпортувати або передавати, прямо чи опосередковано, алмази, якщо вони походять з Росії та якщо вони були експортовані з Росії до ЄС чи будь-якої третьої країни. Експорт російських алмазів оцінюється у 4 млрд євро на рік.

Країни закликали до "заборони на співпрацю з Росією в галузі атомної енергетики", на передачу готівкових банкнот ЄС чи США до Росії та на продаж нерухомості росіянам.

Вони також хочуть заборони російського фінансування зареєстрованих у ЄС лобістських фірм, неурядових організацій.

Група табору заявила, що люди, які допомагають Росії обходити санкції, самі мають бути внесені до чорних списків заборони на в'їзд до ЄС та заморожування активів.

Згідно з пропозиціями, у сфері послуг ЄС має запровадити заборону на використання технологій "Лабораторії Касперського" всередині Європи та заборонити фірмам ЄС виконувати ІТ-роботу для російських клієнтів.

На фронті контрпропаганди пропонувалося заборонити три російські телеканали (НТВ Мир, РЕН ТВ та Росія 1), а також шість інтернет-порталів.

Як повідомляло РБК-Україна, п'ять країн-членів ЄС виступили з пропозицією запровадити в Євросоюзі повну заборону на імпорт алмазів із Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЄС запропонували заборонити експорт до Росії смартфонів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.09.2022 470
Еще материалы раздела «Економіка»