НОВИНИ ДНЯ: Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причинувсі новини дня
Політика
Україна
27.09.2022 5531

Залужний підтвердив, що Зеленський з початку президентства довірив військові рішення генералам

Президент України Володимир Зеленський з початку вступу на посаду погодився з тим, що йому не варто втручатися у військові рішення, оскільки він не має необхідного військового досвіду.

_zaluzhniy_foto_president_gov_ua_650x410_27.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в інтерв'ю Time.

Залужний розповів, що коли Зеленський став президентом у 2019 році, одним з його обов'язків стало інформування голови держави про військові операції та командні структури.

За словами головнокомандувача, він знав, що Зеленський ніколи не служив в армії та навчати його тактичним тонкощам ведення бойових дій він не планував.

"Йому треба розбиратися у військовій справі не більше, ніж у медицині чи будівництві мостів", - сказав генерал. На подив Залужного, Зеленський, певно, погодився з такою позицією, йдеться у матеріалі.

Time навів слова колишнього помічника міністра оборони України Олексія Мельника, який раніше заявляв, що Зеленський "дозволив своїм генералам керувати балом без прямого втручання у військові справи".

При цьому журнал згадав заяву і радника Офісу президента Олексія Арестовича, який розвіяв чутки про конфлікт між Зеленським та Залужним. За його словами, цей фейк "був придуманий українською опозицією".

Нагадаємо, раніше Зеленський прямо заявляв, що у нього немає будь-яких непорозумінь з Генеральним штабом.

Оценка материала:

4.00 / 4
Залужний підтвердив, що Зеленський з початку президентства довірив військові рішення генералам 4.00 5 4
Політика / Україна
27.09.2022 5531
Еще материалы раздела «Україна»