НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Timesвсі новини дня
Політика
Світ
27.09.2022 484

США не бачать жодних ознак того, що Китай готується допомагати Путіну

В США не бачать жодних ознак того, що Китай готується надати допомогу президенту Росії Володимиру Путіну.

gettyimages_1182167675_2_650x410_27.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми вивчаємо кожну крихту наявної у нас інформації", - заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс.

За його словами, в США поки не бачили нічого, що вказувало б хоча б на те, що Китай дотримується іншого підходу, коли йдеться про допомогу у сфері безпеки. Також мова не йде про зусилля щодо систематичної допомоги Росії в обході санкцій.

Нед Прайс підкреслив, що зауваження міністра закордонних справ Китаю Ван Ї вказують на те, що Китай відчуває "певне занепокоєння тим, що Росія робить в Україні".

"Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з Ван Ї в п'ятницю в ООН та висвітлив наслідки, якщо Китай підтримає вторгнення Москви до суверенної держави", - йдеться у звіті Держдепу.

Нагадаємо, що Китай закликав Росію та Україну не допустити "розливання" війни.

Також, президент України Володимир Зеленський засудив Китай за ігнорування війни в Україні та визнав помилку дипломатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
США не бачать жодних ознак того, що Китай готується допомагати Путіну 5.00 5 2
Політика / Світ
27.09.2022 484
Еще материалы раздела «Світ»