НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.09.2022 421

НБУ поповнив каси банків готівковими євро та доларами

Національний банк України 26 вересня вчергове провів операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. Незабаром до кас банків надійде додатковий обсяг готівкової іноземної валюти.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

За даними прес-служби, до обміну НБУ запропонував 100 млн доларів та 100 млн євро.

Результати операцій:

  • з обміну доларів США: участь взяв один із 14 системно важливих банків. Була затребувана вся сума;

  • з обміну євро: участь взяв також один із 14 системно важливих, який обміняв 20 млн євро.

Як зазначили в прес-службі, такі операції здійснюються для вирішення проблеми з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону.

"Заходи з підкріплення кас банків готівковою валютою вже мали ефект. Проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків поступово вирішується, про що, зокрема, свідчить зменшення кількості банків - учасників таких операцій", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ поповнив каси банків готівковими євро та доларами 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.09.2022 421
Еще материалы раздела «Економіка»