НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2022 1447

В Україні змінили порядок перетину кордону чоловікам, які супроводжують осіб з інвалідністю

Набули чинності зміни щодо супроводу осіб з інвалідністю.

630_360_1652180233-240_28.09.22

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

У Держприкордонслужбі пояснили, що супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років уже не обмежується кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лише один раз на час дії воєнного стану. Вказані чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб з інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю чи визначеним переліком захворювань, яких вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

При цьому, громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, зобов’язані повернутися з-за кордону не пізніше, ніж особи, яких вони супроводжували.

Постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, які необхідні для перетину кордону. В ДПСУ наголосили, що для різних категорій осіб визначені різні документи, які підтверджують ступені спорідненості чи факти здійснення догляду. Для уникнення відмов у пропуску, рекомендуємо особам, які планують перетинання кордону, перед прибуттям у пункти пропуску ретельно ознайомитися з вимогами Правил перетинання кордону та мати усі передбачені документи. Особливо це стосується супроводжуючих громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Як повідомлялось, зміни в основному стосуються порядку пропуску через кордон осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, та тих, хто їх супроводжує.

Вони затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 року № 1044.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні змінили порядок перетину кордону чоловікам, які супроводжують осіб з інвалідністю 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2022 1447
Еще материалы раздела «Україна»