<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
28.09.2022 385

США готують для України новий пакет військової допомоги на понад $1 млрд – Reuters

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги на суму 1,1 мільярда доларів для протистояння України проти Росії на тлі так званих "референдумів", проведених РФ на окупованих територіях.

Про це пише Reuters із посиланням на офіційних осіб США.

Видання зазначає, що про пакет допомоги буде оголошено найближчим часом.

"Очікується, що для цього будуть використані кошти з Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), виділені Конгресом, щоб дозволити адміністрації Байдена закуповувати зброю у промисловості, а не постачати з існуючих запасів США", – пише Reuters.

Пакет буде включати пускові установки HIMARS, супутні боєприпаси, різні типи систем протидії безпілотникам і радіолокаційних систем, а також запасні частини, навчання і технічну підтримку.

Крім того, Вашингтон готує нові санкції проти Росії, якщо Москва анексує окуповані території після оголошення результатів "референдумів".

Оценка материала:

5.00 / 2
США готують для України новий пакет військової допомоги на понад $1 млрд – Reuters 5.00 5 2
Політика / Україна
28.09.2022 385
Еще материалы раздела «Україна»