НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2022 352

Російським полоненим в Україні дозволять дзвонити рідним: що відомо

Кожен російський військовополонений зможе дзвонити додому раз на кілька днів. Тривалість однієї розмови - до 15 хвилин.

_gettyimages_938359284_14_650x410_29.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство юстиції України.

"Розмови будуть записані та зберігатимуться на сервері. Забезпеченням та організацією проекту займається Міністерство юстиції України", - йдеться в повідомленні.

Це нововведення є кроком до виконання норм Женевських конвенцій. Згідно з Женевськими конвенціями, військовополонені повинні мати можливість спілкуватися з рідними та близькими.

В Мінюсті нагадали, що 11 серпня 2021 року уряд схвалив постанову, яка надає можливість користуватися ІP-телефонією в місцях ув’язнення.

Як повідомлялося, жоден із українських захисників у полоні не бачив представників Червоного Хреста. Україна хоче порушити питання невиконання мандата МКЧХ щодо зустрічей із військовополоненими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російським полоненим в Україні дозволять дзвонити рідним: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2022 352
Еще материалы раздела «Україна»