НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2022 410

Російським полоненим в Україні дозволять телефонувати рідним: деталі

Кожен російський військовополонений відтепер зможе дзвонити рідним раз на кілька днів.

c7d92ecac3a4fe4de87d7363832ba87a_29.09.22

Таким чином українська сторона забезпечує дотримання Женевських конвенцій, які, зокрема, передбачають спілкування військовополонених з рідними. Пише ТСН. 

Про це повідомили у Міністерстві юстиції України.

"Кожен російський військовополонений зможе дзвонити додому раз на кілька днів. Тривалість однієї розмови – до 15 хвилин. Розмови будуть записані та зберігатимуться на сервері", - йдеться у повідомленні.

Згідно з Женевськими конвенціями, військовополонені повинні мати можливість спілкуватися з рідними та близькими. Під час Першої та Другої світових воєн цю можливість забезпечувала пошта, зараз крім неї військовополонені можуть скористатися послугами IP-телефонії.

"Це важливий крок у напрямку дотримання прав військовополонених згідно з нормами Женевських конвенцій. Полоненим важливо підтримувати зв’язок з родинами, щоби уникнути депресій та навіть суїцидів", - наголосили у міністерстві.

Нагадаємо, звільнені з російського полону п'ять командирів-захисників "Азовсталі" незабаром зможуть побачитися зі своїми рідними.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російським полоненим в Україні дозволять телефонувати рідним: деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2022 410
Еще материалы раздела «Україна»