НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконуєвсі новини дня
Політика
Росія
29.09.2022 399

США закликають своїх громадян негайно покинути Росію

Посольство США у Москві закликає своїх громадян не відвідувати Росію, а тих, хто зараз перебуває там, просять негайно виїхати.

gettyimages_1238719493_4_650x410_29.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт посольства.

"Громадяни США не повинні їздити до Росії, а ті, хто проживає або подорожує в Росії, повинні негайно залишити Росію, доки залишаються обмежені можливості для комерційних поїздок", - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що після того, як російський уряд оголосив мобілізацію для війни в Україні, російська сторона може відмовити у визнанні громадянства США особам із подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їхньому виїзду з Росії та закликати осіб із подвійним громадянством. на військову службу

У посольстві також наголосили, що варіанти комерційних рейсів до РФ наразі вкрай обмежені та часто недоступні у короткі терміни. Тому громадянам США варто скористатися сухопутними машрутами.

"Посольство США має серйозні обмеження у своїх можливостях щодо надання допомоги громадянам США, і умови, включаючи транспортні можливості, можуть раптово стати ще більш обмеженими", - наголосили у дипвідомстві.

Нагадаємо, раніше Естонія просила громадян не їхати до РФ без нагальної потреби та уникати поїздок до районів, які межують з Україною.

Пізніше з аналогічними закликами виступили у Польщі та Болгарії. Там також просять своїх громадян негайно покинути Росію.

Зазначимо, що після оголошення російським диктатором Володимиром Путіним в мобілізації в Росії спалахнули протести по різних регіонах. У різних містах країни затримали понад дві тисячі людей. Чоловіки почали масово виїжджати до сусідніх країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
США закликають своїх громадян негайно покинути Росію 5.00 5 2
Політика / Росія
29.09.2022 399
Еще материалы раздела «Росія»