<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
29.09.2022 421

У Києві з’явилася вулиця Лондонська

Вулицю Пітерську, що в Солом'янському районі Києва, перейменовано на честь Лондона.

Про це інформує пресслужба Київської міської ради, передає Укрінформ.

«З метою дерусифікації топоніміки в Солом’янському районі вулицю Пітерську перейменовано на Лондонську. Загалом у столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов'язані з росією та її сателітами», - йдеться у повідомленні.

У Київраді наголошують, що назва вулиці Пітерська походить від розмовної народної назви російського міста Санкт-Петербург. З метою зменшення культорологічного впливу країни-агресора на столичну топоніміку шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 11 211 голосів, набрала пропозиція – вулиця Лондонська, яка запропонована на честь столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Велика Британія є одним з головних союзників України у війні проти рф.

Відтак, за результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Пітерської на Лондонську.

У Київраді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Як повідомляв Укрінформ, в Оболонському районі столиці площу Тульську перейменовано на честь Героїв УПА.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві з’явилася вулиця Лондонська 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
29.09.2022 421
Еще материалы раздела «Столиця»