НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2022 772

Кримського сценарію не буде: військовий експерт розповів, як далі можуть розгортатись події на фронті

Попри те, що окупанти активно намагаються закріпитися на захоплених територіях і утворюють свої органи влади, ЗСУ продовжать витісняти окупантів з території України.

0aa3c295dfbda61fcaa6afcc95f0a872_29.09.22

За найгіршогшого сценарію, якщо раптом Збройним силам України не вдасться відбити Крим силою, Києву доведеться повернутися до переговорів. Однак навіть за таких обставин жодного клаптику української землі Росії не дістанеться.

Про це розповів експерт Defense Express Іван Киричевський в коментарі ТСН.ua.

За словами експерта, сьогодні росіяни на окупованих територіях, де можуть – відкривають філіали "Единой России" та перетворюють поліцію на міліцію Російської Федерації. Для обслуговування окупаційного апарату навіть пригнали чиновників з центральних регіонів Росії. Фактично контроль над захопленими територіями окупанти встановили давно. але чи буде так і далі?

"Я тут почну з історичної паралелі. Коли була Друга світова війна і Гітлерівський рейх повністю захопив Україну, він поділив її на декілька адміністративно-територіальних утворень. Ну, наприклад, Закарпаття відійшло Угорщині, частину західних областей України перетворили на так званий "Дистрикт Галичина" в складі так званого Краківського генерал-губернаторства, частина Одеської області відійшла Румунії в складі регіону Трансністрія, прифронтові області залишались постійно під управлінням військової адміністрації, ну а інша частина територій України була розписана під так званий райхскомісаріат Україна, столиця якого була у місті Рівне. Цей адміністративний поділ ніяк не вплинув на хід Другої світової війни і звільнення України від нацистів, незалежно від того, як вони там креслили межі своїх адміністративно-територіальних утворень", - наголосив експерт.

Киричевський заявив, що не залежно від того, як росіяни далі захочуть накреслити адміністративні межі на тимчасово окупованих територіях, просування ЗСУ це ніяк не зупинить та не переламає траєкторію війни на користь РФ.

"Повторення Кримського сценарію про те, що Росія щось там незаконно анексує, уже теж не буде. Максимальне побоювання, яке можливе, і яке зараз там циркулює, це те, що раптом Крим не вдасться відбити силовим шляхом — то доведеться повертатися до так званого дипломатичного треку. Це щось із рубрики "Скільки росіянам треба часу, щоб забратися геть". Можемо згадати історичну паралель, що для виводу радянських військ із Німеччини, Росії знадобилось 4 роки – це у дуже прискореному темпі. Про те, що Росії хтось дозволить незаконно захоплювати нові території і змирюватися з тим статусом-кво – про це мова не йде", - наголосив експерт.

Нагадаємо, експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що російська окупаційна армія не зможе дістатися Одеси. Для цього треба або спочатку взяти Миколаїв, або висадити морські десанти на узбережжі Одеси.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кримського сценарію не буде: військовий експерт розповів, як далі можуть розгортатись події на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2022 772
Еще материалы раздела «Україна»