НОВИНИ ДНЯ: Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умовувсі новини дня
Політика
Світ
29.09.2022 854

Американський генерал Веслі Кларк розповів, навіщо Путін погрожує ядерною зброєю

Путін програє, і він це знає.

1c46c430c30c4f6efc8ec301f6068b68_29.09.22

Американський генерал Веслі Кларк висловив думку щодо погроз очільника Кремля Володимира Путіна застосувати ядерну зброю. Пише ТСН. 

У своєму коментарі щодо ситуації він сказав, що погрози Путіна покликані шокувати західних союзників України і змусити їх відмовитися від підтримки.

"Я думаю, що, перш за все, пан Путін програє, і він це знає. Він бачить кінцеву точку як для його дій в Україні, так і для свого правління в Росії. І тому він все більш відчайдушно намагається втриматися і досягти хоч якогось успіху. Тому проведення фейкового референдуму в Луганську і Донецьку і, можливо, в Херсоні - це намагання змусити більш серйозно ставитися до його загрози застосувати ядерну зброю", - зазначив Кларк.

За його словами, малоймовірно, що очільник Кремля застосує ядерну зброю під час війни з Україною.

"Але якщо він анексує ці області і скаже, що "матушкє Росії" загрожує небезпека, то він думає, що світ, можливо, буде сприймати це як більш реальну загрозу", - додав генерал.

Кларк зазначив, що Путін таки здатний натиснути "червону кнопку".

"Він поки що не використовує ядерну зброю. Ми завжди знали, що він здатен на все, і він може її використати. Ми знаємо з наших досліджень війни, що кілька одиниць тактичної ядерної зброї не змінять битву. Сотні - так. Але застосування ядерної зброї - це шоковий ефект. Саме на це вона і розрахована. І в даному випадку загроза покликана шокувати західних союзників і змусити їх не підтримувати Україну", - додав Кларк.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден попередив Путіна про те, що застосування зброї масового ураження в Україні матиме для Росії серйозні наслідки і закликав не робити цього.

Оценка материала:

5.00 / 2
Американський генерал Веслі Кларк розповів, навіщо Путін погрожує ядерною зброєю 5.00 5 2
Політика / Світ
29.09.2022 854
Еще материалы раздела «Світ»