<
НОВИНИ ДНЯ: Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Україна
29.09.2022 1220

Лендліз від США: військовий експерт розповів, яку зброю може отримати Україна

Україна отримає за лендлізом сучасне американське озброєння.

d8791c77c56403dd792cdcac364dbfa1_29.09.22

Лендліз від США - це ще й політична підтримка України та свідчення того, що адміністрація Байдена вірить у перемогу ЗСУ, оскільки техніка передається під фінансові зобов'язання. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю ТСН.ua сказав військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

"Техніка, яка передається по лендлізу, в разі успішного закінчення війни віддається назад країні-постачальникові. Що стосується обладнання невійськового призначення - це має бути повернуто як довгострокові кредити. РФ, як правонаступниця СРСР, розрахувалася з американським лендлізом часів Другої світової війни лише 2006 року. Тобто за деяку допомогу доведеться сплачувати. Але ми отримуємо можливість військово-технічної допомоги", - сказав Снєгирьов.

Експерт наголосив, що до лендлізу вся допомога від США надавалася на безоплатній основі.

"І це нам було вигідно, бо в таких умовах брати на себе додаткові фінансові зобов'язання було б складно. До жовтня місяця Україна отримала від США допомогу на суму 13 млрд доларів. Це - третина суми, яка повинна була б бути надана за лендлізом", - пояснив військовий експерт.

Експерт наголосив, що США вирішили надати лендліз після того, як переконалися, що ЗСУ можуть ефективно боротися з окупантами. Також це сигнал для інших західних партнерів, який свідчить, що США вірять у те, що Україна вистоїть та зможе повернути борги.

"Ми отримаємо за лендлізом більший асортимент військової допомоги. Крім HIMARS, ми можемо отримати танки Abrams, БМП Bradley, САУ Paladin і, головне, можливість отримати системи ППО Patriot, яка допоможе нам закрити небо", - сказав Снєгирьов.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін, оголосивши так звану "часткову мобілізацію", намагається не лише врятувати ситуацію на фронті, але й вирішити "етнічне питання" в національних республіках РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лендліз від США: військовий експерт розповів, яку зброю може отримати Україна 5.00 5 2
Політика / Україна
29.09.2022 1220
Еще материалы раздела «Україна»