<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.09.2022 467

Нова система інформування населення про надзвичайні ситуації не порушує приватність людей, – ДСНС

ДСНС закінчила тестування нової системи інформування населення про надзвичайні ситуації. Система не порушує приватність громадян, не відстежує місце знаходження та номер абонента.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови ДСНС Роман Примуш, передає LB.

“Ми дійсно завершили тестування системи по всій країні з 7 по 23 вересня. У кожному регіоні ми відправили 8 сповіщень системи під час тестування. Кожного разу після надсилання сповіщень того ж дня та наступного виявлялися недоліки та вони усувалися. Далі повторно відправлялися нові сповіщення для тестування роботи системи. Саме тестування за планом мало відбуватися довше. Але ми досягнули того, що минулої середи напередодні завершення тестування, отримали результат, який нас влаштовує. Центр сповіщення нової системи інформування населення повністю коректно працює”, – заявив він.

Примуш наголосив, що на початку тестування покриття абонентів складало 41%. Наразі ж система досягала 67% покриття. Надалі ДСНС буде збільшувати цей показник. Сповіщення будуть мати коротку інструкцію щодо необхідних дій людей у тій чи іншій ситуації.

“Нам вдалося збільшити показник покриття. Саме завдяки злагодженій роботі з усіма мобільними операторами… Ми також налаштували окремі моделі (телефонів), щоб вони теж приймали сигнали попередження”, – повідомив він.

За словами заступника голови ДСНС, вдалося зменшити час доставлення повідомлень. Якщо раніше вони надходили у деякі регіони через декілька годин чи навіть наступного дня, то сьогодні – протягом 20-30 секунд, що є хорошим результатом.

Примуш анонсував повноцінний запуск роботи системи. Він також підтвердив, що до ДСНС зверталися люди щодо незвичного сигналу сповіщення. Але такий неприємний сигнал необхідний для швидкого реагування громадян. Також були звернення людей з вимогою відключити систему сповіщення.

“Підкреслюю, що ми абсолютно не порушуємо приватність людей. Ми не знаємо місце знаходження та номер абонента, не відстежуємо їх. Система працює зовсім по-іншому, ніж оповіщення SMS, яке отримується на конкретні номери. Ми відправляємо повідомлення на базову станцію, яка автоматично усім абонентам у мережі відправляє такі сповіщення”, – зазначив він.

Система й надалі буде оперативно інформувати громадян щодо будь-яких загроз, а не лише воєнного стану. Починаючи з небезпечних погодних умов, хімічної та радіаційної загроз, закінчуючи землетрусами, необхідністю евакуації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нова система інформування населення про надзвичайні ситуації не порушує приватність людей, – ДСНС 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.09.2022 467
Еще материалы раздела «Суспільство»