<
НОВИНИ ДНЯ: Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингахвсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2022 529

"Є певні кроки": міністр оборони розповів, чи буде в Україні додаткова мобілізація

Рішення про додаткову мобілізацію в Україні ухвалюватиме Генштаб.

31d9f06b79720a23fbac38ea741c562f_30.09.22

Проте Україна вже робить певні кроки для формування та підготовки резервів. Пише ТСН. 

Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"У нас є Генштаб. Планування операцій та проведення на місцях – це командувачі за напрямами. Глобальний розвиток подій – це Валерій Залужний та весь Генштаб. Там сидять серйозні мужики, які прораховують на декілька ходів уперед, як ми реагуватимемо на ту чи іншу ситуацію на фронті. Зокрема, ми отримуємо дані розвідки. Є визначені кроки, зокрема, пов'язані з формуванням резервів, їхньою підготовкою", - пояснив Резніков.

Міністр оборони наголосив, що рішення про додаткову мобілізацію ухвалюватиме саме Генштаб ЗСУ. Резніков додав, що вже зараз у Великій Британії навчаються до 30 тис. українських військових. У подальшому країни-партнери прийматимуть на навчання інших воїнів ЗСУ, зокрема й піхоту.

Нагадаємо, раніше радник Офісу президента Олексій Арестович  повідомляв, що Україна може провести мобілізацію, якщо це знадобиться. В Україні проживають 40 млн людей, а тому армію можна збільшити на 5,5 млн військовослужбовців.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк додав, що Україна має достатньо резервів, щоб відповісти на мобілізацію в РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Є певні кроки": міністр оборони розповів, чи буде в Україні додаткова мобілізація 5.00 5 2
Політика / Україна
30.09.2022 529
Еще материалы раздела «Україна»