<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
30.09.2022 516

Скільки росіян призвали після початку мобілізації: відповідь Генштабу

З початку оголошення мобілізації в Російській Федерації було призвано понад 100 тисяч жителів.

_priziv_viyskkomat__gettyimages_1238708216__2__650x410_30.09.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"У Росії після оголошення часткової мобілізації активно продовжується призов військовозобов'язаних. Наразі вже призвано о понад 100 тисяч з оголошених 300 тисяч осіб. Ми розуміємо, що оголошена цифра в 300 тисяч - не кінцева. Найімовірніше, що чисельність мобілізованих буде значно більшою", - наголосив Громов.

Також він додав, що мобілізація до Росії почалася не 21 вересня, а раніше. За інформацією військовополонених росіян, вже у вересні мобілізованих жителів РФ відправляли на фронт без підготовки та злагодження.

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Володимир Путін у своєму зверненні до росіян оголосив про початок "часткової мобілізації" у його країні.

При цьому українські військові вже почали брати в полон російських солдатів, покликаних після заяви російського диктатора.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки росіян призвали після початку мобілізації: відповідь Генштабу 5.00 5 2
Політика / Світ
30.09.2022 516
Еще материалы раздела «Світ»