НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Бізнес
Економіка
30.09.2022 396

Міністр агрополітики про зернову угоду: "Ми можемо говорити, коли за столом розумні, адекватні люди"

У Мінагрополітики заявили, що гарантувати продовження угоди про експорт українського зерна наразі не можна.

d32c9623e680987c34e540ffb678418b_30.09.22

Міністр аграрної політики України Микола Сольський на саміті Future of Food and Farming в Парижі розповів, що "важко обговорювати" шанси на продовження угоди, яка дозволяє Україні вести морську торгівлю. Слід зазначити, що термін дії відповідного договору має закінчитися вже в листопаді. Пише ТСН. 

Про це пише видання Politico.

"Ми можемо говорити про шанси на продовження чогось, коли за столом розумні, адекватні люди", - сказав Сольський.

Він додав, що Україна працює з ООН і Туреччиною над продовженням угоди, яка життєво важлива для української економіки й для країн з неблагополучною продовольчою безпекою, особливо в Африці.

"Я думаю, що продовження угоди буде для нас дуже тривожним питанням до моменту її підписання. У нас буде розуміння, відбудеться це чи ні ближче до кінця угоди", - зазначив Сольський.

Він також нагадав, що попри згоду на угоду в липні, Путін в останні тижні піддав її критиці, стверджуючи, що переважна більшість експортованого зерна йде до багатих країн Європи, а не в вразливі країни, які найбільше його потребують. Такі зауваження викликали сумніви в тому, що угода буде відновлена.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Росія готує ґрунт, щоб спробувати зірвати зернову ініціативу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр агрополітики про зернову угоду: "Ми можемо говорити, коли за столом розумні, адекватні люди" 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.09.2022 396
Еще материалы раздела «Економіка»