<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Україна
30.09.2022 708

Україна має стати військовою державою, за аналогією з Ізраїлем – Залужний

Залужний зустрівся з головним рабином України.

41bea17db621ceb36b25523a9db3f033_30.09.22

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з головним рабином України Моше Реувеном Азманом. Пише ТСН. 

Про це інформує пресслужба головнокомандувача.

Залужний розповів, що отримав від рабина благословення на перемогу і "щирі слова підтримки на адресу України та її Збройних Сил у спротиві російській агресії".

"Наші народи знають, що таке боротьба за виживання. А ця війна є ні чим іншим, як боротьбою українського народу за своє існування.

У День Памʼяті трагедії Бабиного Яру до болю важко говорити про його повторення у Маріуполі, Бучі, Ірпіні, Ізюмі та інших містах. Ця війна показала, хто є на боці добра, а хто є уособленням зла. Ребе Моше Реувен Азман чітко говорить, що сьогодні саме росія є фашистською державою. А його авторитетна думка багато важить у сучасному світі", — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Залужний вважає, що в умовах такого сусідства Україна має стати, за аналогією з Ізраїлем, військовою державою.

"Ми присвятили розмову обговоренню питань призначення військового капелана юдея та забезпечення духовних потреб військовослужбовців. Щиро вдячний за лікування наших поранених воїнів в Ізраїлі та надану гуманітарну допомогу", — підсумував він.

Свожю чергою, головний рабин на честь свята Рош Га-Шана і Йом-Кіппура, вручив шофар (єврейський ритуальний музичний інструмент. – Ред.) як подарунок генералу Залужному – "людині, чиє ім'я будь-який громадянин України вимовляє сьогодні із захопленням і вдячністю".

Нагадаємо, що Валерій Залужний провів телефону розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Головнокомандувач ЗСУ отримав запевнення в подальшій підтримці Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна має стати військовою державою, за аналогією з Ізраїлем – Залужний 5.00 5 2
Політика / Україна
30.09.2022 708
Еще материалы раздела «Україна»