<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 24 червня очікуються дощі та грози  Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.09.2022 389

У НБУ запевняють, що підстав для зміни валютного курсу зараз немає

У НБУ заявили, що ситуація на готівковому валютному ринку залишається контрольованою, а ситуація на безготівковому валютному ринку останнім часом помітно покращала, що призвело до зростання міжнародних резервів.

Про це заявив заступник голови регулятора Юрій Гелетій в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Підстав для здійснення нової курсової корекції зараз немає", - заявив Гелетій.

За словами заступника голови НБУ, найбільша частка валютних операцій здійснюється в безготівковому сегменті.

"Тому говорити про те, що тимчасові коливання на готівковому сегменті можуть стати підставою для курсової корекції, було б явним перебільшенням", - зазначив Гелетій.

Він зазначив, що коли Нацбанк здійснював коригування курсу у липні, то передусім вирішував на той час проблему накопичених макроекономічних дисбалансів. За словами представника центробанку, наразі така проблема неактуальна.

"Ми очікуємо, що в міру згасання психологічного фактора та остаточного вирішення проблеми з дефіцитом ( готівкової) валюти ситуація на готівковому валютному ринку покращуватиметься", — додав Гелетій.

Також він додав, що в результаті прийнятих Нацбанком у попередні місяці рішень має також збільшуватися позитивний вплив на готівковий ринок.

Зокрема, йдеться про надання можливості громадянам купувати валюту з подальшим вкладенням її на депозит та про дозвіл банкам збільшити пропозицію готівкової валюти.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НБУ запевняють, що підстав для зміни валютного курсу зараз немає 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.09.2022 389
Еще материалы раздела «Економіка»