НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2022 533

Гірше, ніж Північна Корея: експерт спрогнозував долю Росії після застосування ядерної зброї

В разі застосування Росією тактичної ядерної зброї проти цивільної інфраструктури та об’єктів ця країна опиниться навіть у гіршій ситуації, аніж КНДР.

Зокрема, після ядерного удару Росія не матиме жодного права в Радбезі ООН. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

"Використання тактичної ядерної зброї проти цивільної інфраструктури та цивільних об’єктів – це де-факто робить Росію взагалі вже не тільки країною-вигнанцем. Це буде країна, яка не матиме жодного права навіть у Радбезі ООН", – сказав експерт.

"Її дуже часто порівнюють з Північною Кореєю. Ні, це буде навіть не Північна Корея, це буде набагато гірше", – зазначив Коваленко.

Нагадаємо, 29 вересня видання CNN з посиланням на розвіддані США повідомило, що ймовірність того, що президент РФ Володимир Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні проти України, можливо, є найвищою від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Напередодні у Пентагоні заявили, що "серйозно ставляться" до ядерних погроз Путіна, проте поки що не бачать "нічого, що змусило б нас коригувати нашу позицію зараз".

За оцінками секретаря РНБО України Олексія Данілова, якщо Росія застосує ядерну зброю, цій державі настане кінець.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гірше, ніж Північна Корея: експерт спрогнозував долю Росії після застосування ядерної зброї 5.00 5 1
Політика / Україна
01.10.2022 533
Еще материалы раздела «Україна»