НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
01.10.2022 4380

Через свідоцтво про смерть королеви Єлизавети II спалахнув скандал

Вчора було офіційно оприлюднено документ, у якому йшлося про те, що королева Великої Британії Єлизавета II, яка померла у Балморалі 8 вересня, пішла з життя через природну старість.

8d716ddc4cc06dc8266cfd21f6908938_01.10.22

Згідно з документом, опублікованим National Records of Scotland у четвер, королева померла о 15:10, 8 вересня у замку Балморал. Старість була єдиною вказаною причиною смерті, без будь-яких інших факторів. Дуглас Джеймс Аллан Гласс був зазначений в документі, як сертифікуючий зареєстрований лікар. Пише ТСН. 

Якби королева померла в Англії, не було б необхідності розкривати офіційну причину смерті, оскільки Закон про реєстрацію 1836 року не поширюється на монархів. Але після публікації цього документа вже встиг спалахнути цілий скандал. Тепер NRS (National Records of Scotland) звинувачують у спробі приховати оприлюднення будь-яких подробиць, що стосуються смерті монархині.

Як повідомляє Daily Mail, урядове відомство звинувачують у потайливості та перериванні законних спроб отримати копію сертифіката. Такий документ зазвичай розкриває кілька деталей, включаючи причину смерті Її Величності, а також місце та час її смерті.

Видання спробувало отримати інформацію з Національного архіву Шотландії (NRS), але державний орган заблокував надання своїм співробітникам будь-яких подробиць щодо смерті королеви Єлизавети II.

Королівська біографиня Анджела Левін заявила, що приховуючи інформацію, Національні архіви Шотландії та шотландський уряд, схоже, порушують закон.

"Хто несе відповідальність за запобігання оприлюдненню цієї інформації, глава держави? Якщо вони порушують закон у Шотландії, ніхто цього не залишить просто так. Вони продовжуватимуть доти, доки не отримають належної відповіді, чому у цьому конкретному випадку зроблено виняток, особливо якщо це закон. Я розумію, що стосовно королеви вони можуть вважати недоречним повідомляти всім, від чого вона померла, а також час і дату її смерті, однак ви повинні дотримуватися закону як приклад для всіх нас", - додала пані Левін.

Відповідно до Закону про реєстрацію народжень, смертей та шлюбів у Шотландії 1965 року, всі випадки смерті мають бути зареєстровані протягом семи днів, включаючи подання свідоцтва про смерть до реєстраційного органу.

Тим не менш, всі запити до РАГС Абердіншира, де мала бути зареєстрована смерть королеви, були передані в NRS, і зрозуміло, що NRS наказало співробітникам не розголошувати жодних подробиць.

Пані Левін вважає, що нездатність зробити подробиці смерті королеви надбанням громадськості може призвести до появи теорій змови. А такі секрети лише збільшують інтерес публіки до цього питання.

Нагадаємо, принцеса Анна, єдина дочка королеви провела з матір'ю останні 24 години її життя і супроводжуючи труну з тілом Єлизавети з Шотландії до Лондона заявила: "Мені пощастило розділити останні 24 години життя з моєю найдорожчою матір'ю. Для мене було честю та привілеєм супроводжувати її у її останній подорожі".

Оценка материала:

5.00 / 3
Через свідоцтво про смерть королеви Єлизавети II спалахнув скандал 5.00 5 3
Політика / Світ
01.10.2022 4380
Еще материалы раздела «Світ»