НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
30.09.2022 1054

Як Росія проводила "референдуми" нв Україні: в розвідці розкрили подробиці

Проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України координувалося адміністрацією президента Росія. Також Кремль організував потужну інформаційну компанію для "замилювання очей".

_skibitskiy_gettyimages_1242033518_crop_650x410_01.10.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова представника ГУР Вадима Скібіцького.

За словами Скібіцького, на тимчасово окупованих територіях під час фейкових "референдумів" постійно перебували російські високопосадовці. Тим часом представники федеральних утворень надавали допомогу "виборчим комісіям".

Аби створити картинку "дотримання норм міжнародного права" для Європи, Росія організувала інформаційну компанію. Пропагандисти створювали постановочні сюжети, а на окуповані території для масовки звозили людей із Ростовської області й Криму.

"Цю картинку будуть показувати російському глядачу і будуть намагатися переконати Європу, що це відбулося відповідно до міжнародного права. Але ми розуміємо, що це фейк. Це чергова потужна інформаційна кампанія, які проводить Росія, покриваючи свої злочини”, - пояснює Скібіцький.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що 27 вересня на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей був фінальний день фейкового "голосування на референдумах".

Кремль вже встиг анонсувати оголошення анексії територій України за підсумками так званого "референдуму", а голова Кремля Володимир Путін тим часом підписав укази про визнання Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями".

Оценка материала:

5.00 / 1
Як Росія проводила "референдуми" нв Україні: в розвідці розкрили подробиці 5.00 5 1
Політика / Світ
30.09.2022 1054
Еще материалы раздела «Світ»