<
НОВИНИ ДНЯ: Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйцявсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.10.2022 676

НБУ вдвічі збільшив ліміт купівлі доларів для розміщення на депозит

Національний банк України збільшив з 50 тис. до 100 тис. гривень щомісячний ліміт для купівлі громадянами безготівкової валюти з подальшим розміщенням на депозит на строк від трьох місяців. Після закінчення строку долари можна отримати в касах банків.

dscf2633_id84103_1300x867_14_650x410_01.19.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

Як зазначили в НБУ, збільшення ліміту дозволить додатково переорієнтувати попит населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками здійснюються за курсом, ближчим до офіційного, ніж з продажу готівкової валюти.

Нагадаємо, НБУ дозволив здійснювати такі операції у липні, і деякі банки, зокрема з найбільшою кількістю клієнтів, вже запровадили таку послугу. Громадяни можуть купувати безготівкову валюту і використовувати куплені валютні кошти після завершення терміну трьохмісячного депозиту.

Детальніше про програму НБУ із розміщення валюти на депозит читайте в матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ вдвічі збільшив ліміт купівлі доларів для розміщення на депозит 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.10.2022 676
Еще материалы раздела «Економіка»