<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Політика
Світ
01.10.2022 886

Зеленському можуть вручити Нобелівську премію миру

Президент України Володимир Зеленський може стати лауреатом Нобелівської премії миру. Наразі він є фаворитом та займає високі позиції у списках букмекерів.

dscf7731_id85975_1300x867_1_650x410_01.10.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, награда означатиме, що Зеленський "взяв на себе повну відповідальність у найнебезпечніший момент".

"Це також буде премія для українського народу, який сьогодні сплачує найвищу ціну за право жити без війни", - заявив Подоляк.

Серед інших претендентів на премію відзначаються:

  • екоактивістка Грета Тунберг;
  • лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська;
  • російський "опозиціонер" Олексій Навальний.

Водночас як відзначив директор Інституту дослідження проблем миру в Осло Хенрик Урдал, нагородний орган буде "обережним" у визнанні Зеленського лауреатом Нобелівської премії миру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленському можуть вручити Нобелівську премію миру 5.00 5 2
Політика / Світ
01.10.2022 886
Еще материалы раздела «Світ»