<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Україна
30.09.2022 526

Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком

Україна сьогодні подає заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна.

"Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні в полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо один одному, допомагаємо один одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс", - зазначив Зеленський.

Президент України також зазначив, що Україна подає заявку щодо процедури, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всього українського суспільства.

"Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у прискореному порядку до НАТО", - додав глава держави.

Зеленський також відмітив, що ми знаємо, що вступ у НАТО можливий.

"Ми бачили, як цьогоріч Фінляндія та Швеція розпочали приєднання до Альянсу без Плану дій щодо членства. Це – справедливо. Справедливо і для України. Це закріплення на рівні договору того, що і так вже досягнуто в житті і що є нашими цінностями", - підкреслив президент України.

Секретар РНБО Олексій Данілов також заявив, що Україна має намір вступити до НАТО за сценарієм Швеції та Фінляндії без узгодженого Плану дій щодо членства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком 5.00 5 1
Політика / Україна
30.09.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»