<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкцій  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
01.10.2022 3812

Прикордонники отримали сучасні патрульні катери від ЄС

Україна отримала від Європейського союзу додаткові патрульні катери для охорони державного кордону.

1___5597_650x410_01.10.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку ДПСУ.

"В рамках проєкту "Разом з ЄС до безпеки кордонів" прикордонники Могилів-Подільського загону отримали нові патрульні катери", - йдеться у повідомленні.

Даний проект фінансується Європейським Союзом, а виконавцем виступає IOM Ukraine.

Патрульні катери UMS-425 CC будуть використовуватись для охорони державного кордону, контролю за прикордонним режимом, охорони об’єктів тваринного світу та спільного патрулювання з колегами з Молдови.

"Отримані човни спроєктовані для складних умов експлуатації на відкритій воді. Кожен плавзасіб вміщує команду з чотирьох осіб, оснащений рятувальними жилетами, а також ехолотом, що використовується для визначення глибини води під судном", - пояснили прикордонники.

За допомогою таких катерів, правоохоронцям стане краще запобігати незаконній діяльності на кордоні та боротися з контрабандою.

Нагадаємо, що раніше Україна отримувала від ЄС чотири патрульних катери для охорони кордонів.

Також повідомлялося, що США нададуть Україні 18 бойових катерів у пакеті допомоги на 450 млн доларів.

Оценка материала:

5.00 / 4
Прикордонники отримали сучасні патрульні катери від ЄС 5.00 5 4
Політика / Україна
01.10.2022 3812
Еще материалы раздела «Україна»